12 Mayıs 2009 Salı

Elti Eltiye Küstü Atkı Modeli


Almış oldugum bir poşet ip yavaş yavaş degerlenmeye başladı,Modelimiz: Elti Eltiye Küstü.Örnek öyle zevkli ki inanın bitmesini hiç istemedim :)Tıg: 4İp: NAKO PırlantaRENK: 6740İpde önemli örgünün zevli olmasında, örerken insana işkence etmemeli zevk vermeli bu işte böyle bir ip öyle etine buduna dolgun :) parlak bir ip ki! benim favorim oldu ayrıca tüylenme yapmamasıda artı puan. Ohh iyi ki de almışım diyorum...Buyrun örnegimizin yapılışına bakalım;Sakın gözünüz korkmasın resimlerin çoklugundan, anlaşılır olsun diye çektim bukadar resmi çünkü örnegi bir görüşte cıkaran marifetli hanımların yanında tırabzan nedir bilmeyenlerde olabilir degil mi?
1. Orta kısma 18 zincir çekip birleştiriyoruz, üzerine 3 zincirle dönüp 14 adet ikili trabzan yapıyoruz,
2. 5 zincirle üste cıkıp, her bir tırabzanın üzerine aralarda 1 zincir çekerek yine ikili tırabzan yapıyoruz,
3. üst kısma geçip 3 zincir çekip birtane ikili trabzan yapıp birleştiriyoruz, yapmış oldugumuz zincir ve tırabzanın arasına üç zincirle başlayıp 6 adet ikili tarbzan yapıp altta bir boşluk bırakıp batıyoruz buna pipirik deniyor,
4. Battıgımız yere tekrar 3 zincir ve ikili tırabzan yapıp pipirik yapıyoruz bu şekilde aralarda bir adet boşluk bırakarak 5 tane pipirik yapılıyor daha sonra 6 adet zincir çekip en son boşluga baglıyoruz,
5.Yine en başta yaptıgımız gibi 14 adet ikili trabzan yaparak,
atkımızın mantıgı bu şekilde bir tur daha devam ediyor yani madde 6-7-8 madde 2-3-4 ile aynı
9. yine 6 zincirin üzerini 14 adet ikili trabzanla yine dolduruyoruz,
10. üste dönüp yine 2. maddeyi uyguluyoruz ve biritlerin sonunda 3 zincir çekip alttaki resimdedende net anlaşılacagı gibi alt kısımda kalan 5 adet pipirigin ikincisine en ucuna batıyoruz.
11-12. Ve geri dönüp pipiriklerle eltiyi eltiye küstüre küstüre atkımızı uzatıyoruz :)Buradan da üzerine tıklayıp takip edebilirsiniz. Umarım trabzan bile cekmeyi bilmeyenler olabilir deyip detaylı anlatmaya calışırken hepten kafa karıştırmamışımdır ve anlatabilmişimdir.
Tam olarak 1,5 ip gitti yani 150 gr kadar buda kalan ipim :)
Örnek çok çok kolay ama yinede yapmayı düşünen herkese KOLAY GELSİN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder